Den 29. april 2009 22:04 skrev AHA følgende:

Hei Rune

Jeg vil fortelle deg en sann historie som hendte for noen år siden her i nærheten av Haugesund. Denne historien har jeg fra en pensjonist som er kamerat med 2 tidligere politimenn fra Haugesund politikammer. Disse avgåtte politi var på en helgetur m/ fruer på Solfonn høyfjellshotell. De er inne og danser og koser seg da den ene av dem vil ut for og trekke frisk luft. Utenfor blir han møtt med ett syn han aldri glemmer. Over hotellet, og ikke særlig høyt heller, ligger det ett enormt sigarformet objekt. Inn og ut av dette svirrer det mindre lysende kuler, de farer rundt som ildkuler. Det hele var visst svært så spektakulært. Snart står alle hotellgjestene og ser på dette. Den ene av politimennene tar telefonen og ringer "noen" Etter en stund blir han satt over til noen som vet hva det går i, og får beskjed på at de også følger med på hva som skjer, men at de kan ta det helt med ro for de er helt trygge. Det er ingen aggressivitet i fenomenet. Det hele varer faktisk ganske lenge før både kulene og sigar- ufoen forsvinner som en lysstrek på himmelen.

Den karen som fortalte meg historien er selv skeptisk og tror ikke på det før han ser det selv, selv om kildene er pålitelige. Det hører også med til historien at fruene til disse herrene begge måtte ha hjelp av psykolog i ettertid. Denne historien er ikke enestående, men det som gjør den spesiell er at for mange år siden kom det en arbeidskollega bort til meg og ville fortelle om noe som hendte ham. Det var da de bygget flyplassen på Karmøy. Han blir vekket midt på natten av en ren innskytelse. Han og broren sover på samme rom, men det er bare han som våkner. Han går bort til vinduet og kikker ut (mot flyplassen) og ser en mengde lys på himmelen. Han tror først det er helikoptre, men det virker litt ulogisk, så han forstår ikke hva han ser.  Da legger han plutselig merke til at dette " lysgreiene " kommer mot huset. Han går bort til brorens seng for å vekke han. Men han lar seg ikke vekke. Det hele ender med at han sleper broren bort til vinduet, og henger han halvveis ut av vinduskarmen. Broren våkner fremdeles ikke. Min arbeidskollega hiver seg da i klærne og løper ut av huset og stiller seg på gårdsplassen utenfor.

Han kan nå tydelig se et enormt sigarformet objekt stige rett imot han, og rundt omkring flyr det kuler i alle retninger. Han forklarer at disse kulene tilsynelatende også så ut til og fly tvers igjennom skipet. Rundt hele skipets midt linje var det lys i forskjellige farger. Da skipet har nådd rett over han dreier det langsomt 90 grader, slik at det peker direkte vest i havet. For deretter og skyte av gårde i stor fart - Fremdeles fulgt av disse vimsende kulene. Oppskaket kommer han seg opp på soverommet, der har broren våknet, og trodd han har gått i søvne. Han har ikke sett noen ting.

Arne fra Haugesund